Imatges per tocar

Del 9 de novembre del 2017 al 28 de gener del 2018

IMATGES PER TOCAR

El projecte neix de la inquietud de transcendir de la imatge clàssica i poder dirigir-me a les persones que tenen una limitació visual parcial o total generant una nova forma de mirar i tocar una fotografia, una nova forma d’acostar-se a la imatge amb les mans al davant. Només aquesta acció és nova i transgressora per a tots els públics.

I un pas per endavant va la tècnica utilitzada, Didú. Les fotografies de gran format en blanc i negre s’imprimeixen sobre una planxa de Dibond amb tintes UV que es converteixen en polímers plàstics en eixugar-se i aconsegueixen dotar de relleu les imatges. Això fa que sigui possible tocar una imatge. Veure-la amb els dits. Això ha estat possible gràcies al treball conjunt de recerca dut a terme per l’empresa Estudios Durero.

És un projecte de creativitat i de superació. És un somni fet realitat. Per primera vegada, la fotografia és per tocar-la i sentir-la amb un sentit més, el tacte (prohibit de no tocar).

La imatge es fa forma, i la forma fa possible la conversa davant d’una fotografia entre invidents i no invidents; entre els qui tenen una bona visió i els qui tenim una resta visual. Imatges per a tots.

És un projecte que facilita espais de trobada per a la normalització i possibilita la interpel·lació entre les persones i l’obra.

«Imatges per tocar» és, al seu torn, un joc de paraules, un doble sentit entre els músics tocant i l’espectador que els toca.

www.imagenesparatocar.com

Juan Torre

Imatges per tocar